You are here

  • Monstrene er løs på tusenfryd
Thursday, October 6, 2016 - 17:10

«OKEI dere! Er vi klare? Skal vi ta på litt mere blod? Du har blod i munnen ja, det er fint. La oss tupere håret ditt så det står til alle kanter. Fint med det store, dype såret du har laget i ansiktet ditt. Mer blod. La det renne blod fra tinningen din. Flott! Du kan ta disse hodeskallene, og en avrevet arm du kan leke med i dag!»

En helt vanlig dag på tusenfryd i det monstrene gjør seg klare for å ta imot gjester i skrekktunellene. De er klare for en dag i mørket, bak gitter og i uhyggelige rom. Noen gjør seg klare til å spille skrekkelige klovner i et helt svart rom, noen skal spille blodige og grusomme zombier. Noen legger grønn sminke i ansiktet, og skal spille søte og hyggelige hekser, og noen skal være fugleskremsel i barnelabyrinten. I speilet legger prompeheksa siste hånd på verket. Sminken er på, kostymet er på. Skuespillerne gleder seg. Noen er spente, andre forventningsfulle. Og de fleste er rett og slett ikke til å kjenne igjen under masker, blod, sår og gørr.  De går på plass i tunellene sine, det dannes kø utenfor – og vi er i gang. «DA kjører vi! Alle klare? TVITVI dere!»

Jeg tar meg noen turer sammen med de første gruppene. Publikum er livredde og nervøse for hva de har begitt seg ut på i det de kommer inn i tunellen. Vi hører ekle lyder der inne, noen angrer seg- og går ut igjen, mens de modigste fortsetter vandringen innover. Det velter ut skapninger fra alle kriker og kroker. Publikum løper, klamrer seg til hverandre i det de ser en jente i nattkjole med hår foran ansiktet komme etter dem bakfra. De hyler så jeg nesten får tinnitus. Publikum finner utgangen av tunellen, og har høy puls. Kommentarer som; «Dette var HELT vilt», «Kan vi gjøre det igjen?» «Jeg holdt på å tisse på meg» «De skuespillerne var sykt gode» Er gjengangere. En godt voksen gjeng med mannfolk kommer fulle av adrenalin og livredde ut av tunellen. De kunne fortelle at de hadde gått tunellen 5 ganger, og bare måtte ta en tur til.

Sammen med Simen og Ragnhild er det er en frydefull opplevelse å få bade i blod og gørr som kunstneriske ansvarlige på dette prosjektet. Vi er nyutdannede monstre fra Westerdals, eller skuespillere – men det går vel for det samme. Vi har fått gleden av å jobbe med en gjeng sprudlende, motiverte og skrekkelige monstre, som gjør sitt ytterste for at gjestene skal få en frydefull og grusom opplevelse på Tusenfryd. Vi begynte med audition-runder i september, og skuespillerne som er plukket ut er perfekte til å gestalte roller som monstre. I disse dager fortsetter de reisen mot å finne sine egne utgaver av skrekkelige karakterer. Dette innebærer blant annet kost og mask – og de har blitt noen racere på å sminke stygge sår, vorter og blodige ansikt.

 Monstrene er altså løs på tusenfryd, og dette kommer godt til utrykk i det vi har monsterslipp flere ganger om dagen. Folk samler seg for å se grusomme monstre velte ut av porten nedenfor radiobilene, det er røyk, musikk og lys. Her er det bare å passe seg, de lever sitt eget liv, og ikke en gang politiet har kontroll på dem. Men å ta noen bilder og noen selfies: Det vil de gjerne! Med fare for at kameralinsen kan sprekke….

Så langt er det mange fornøyde barn som stolt viser fram ansiktsmaling de har fått i barnelabyrinten, gjester som forteller at de aldri vil se en klovn igjen, og noen som kommer til å drømme om zombier i lang tid framover. Nå skal jeg snart ta meg en ny runde i labyrintene, ut i fra hylene høres det ut som om noen blir myrdet der inne – så jeg får gå inn å sjekke at våre knallgode skuespillere ikke har gått FOR langt inn i rollene sine.

Tørr du å ta turen innom oss? Ta med noen å holde i hånda, og gjør dere klare for blod, gørr og gåsehud! Vi gleder oss til å ta imot dere!

 

 

 

 

Med skrekkelig hilsen,

Andrea Rudland Haave

Kunstnerisk ansvarlig, halloween 2016

Dear guest

Normally at this time of year we are looking forward to a new season at TusenFryd. But as everyone knows it is the Coronavirus and the development of the situation we all are focused on these days. The situation affects and has major consequences for the tourism industry and also TusenFryd as one of the country's major attractions.

Therefore, due to the prevailing circumstances, we see that we must postpone this year's season opening to Saturday 16 May at the earliest.

The health and safety of our guests and employees is always our highest priority. We follow the situation day by day and will comply with recommendations and orders from the National Institute of Public Health and local authorities.

In order to offer our guests the greatest possible flexibility, all day tickets to TusenFryd will remain valid. Although they should basically only be valid on a date when we have not yet opened due to the COVID-19 situation. If so, send an email to firmapost@tusenfryd.no with your ticket info.

We hope we will soon be able to welcome you to TusenFryd again. Stay tuned to tusenfryd.no or our Facebook pages in the future for further updates.