You are here

  • Tusenfrydstevnet 2018
Monday, September 3, 2018 - 16:00

Vi på TusenFryd gleder oss til Norges største og morsomste stevne for skolekorps, arrangert av Nordby skolekorps på TusenFryd førstkommende helg. Over 3500 korpsmedlemmer fra 117 korps er påmeldt og stiller klar til musikkfest og åpning av årets korpssesong. Dette er nok en gang ny deltagerrekord.

I 2009 startet Nordby skolekorps opp med å arrangere et høststevne for skolekorps her på TusenFryd. Da kom det 26 skolekorps fra østlandsområdet. Korpsets erfaringer og tilbakemeldinger fra deltakerne var så gode at Nordby skolekorps har fortsatt med å invitere korps-Norge til TusenFryd en helg i september hvert år.

Det er 10. gang på rad TusenFryd-stevnet arrangeres. Men det er ikke bare Nordby skolekorps som kan feire et jubileum. Norges Musikkorpsforbund feirer dette året 100 års historie og i tillegg kan Forsvarets musikk se tilbake på 200 års virksomhet. Regjeringen har i den anledning utpekt 2018 til å være musikkorpsenes år.

Til å åpne stevnet på lørdag har Nordby skolekorps fått tak i kulturminister Trine Skei Grande. Ordfører i Ås kommune Ola Nordal har den samme oppgave på søndagens stevne. President i Norges Musikkorps Forbund, Rita Hirsum Lystad, vil være tilstede begge dager.

De siste årene har Nordby skolekorps invitert med et gjestekorps fra Sverige. I år falt valget på Got Motion/ Gøteborg Drum Corps. De vil underholde flere ganger i parken både lørdag og søndag.

Les mer på tusenfrydstevnet.no