Du er her

  • Hvor passer jeg inn?

FAQ

Nysgjerrig på det å jobbe på TusenFryd? En oversikt over ofte stilte spørsmål om sesongjobb på TusenFryd.

Hvor gammel må jeg være for å jobbe på TusenFryd?

Man må minst fylle 16 år i løpet av sesongen. På enkelte avdelinger må man være over 18 år, for eksempel på Attraksjoner, som badevakt, Vakt, osv.  Vi trenger generelt medarbeidere som er eldre enn 16 år selv om dette er nedre grense.

Når kan jeg søke?

Fra midten av desember til ut januar. Søknader etter dette vil ikke bli behandlet med mindre det er noen avdelinger som fremdeles har ledige stillinger og man har da mindre sjanse til å komme til intervju.

Må jeg vise karakterutskrift?

Ja! Du må legge ved siste karakterutskrift når du søker jobb hos oss. Søknader som ikke har vedlagt siste karakterutskrift, vil ikke bli vurdert.

De aller fleste TusenFryderne har sin første jobb hos oss. Det vil si at vi ikke har referanser eller attester å kikke på i søknadsprosessen. Vi er ikke opptatt av karakterer, men ser noe på fravær og orden og oppførsel. Det er IKKE slik at fravær betyr alt for å få jobb hos oss – men dersom du har mye fravær kan det være lurt å tenke gjennom om det er mulig å si noe om årsaken.

Når får jeg vite om jeg får jobb?

Innen 14 dager skal du få svar på om du kommer videre til intervju eller ikke. Når du er på intervju hos oss, er det stor sjanse for at du samme kveld får vite om du får sesongjobben eller ikke.

Når jobber man i sommer?

Vi kaller dette en «sesongjobb» og ikke sommerjobb. Årsak er at vår sesong går fra 21. April til 27. Oktober. Du må kunne jobbe noen helger og et par kvelder i perioden før og etter skoleferien. I skoleferien er TusenFryd åpent hver dag, og da jobber du etter vaktliste. Det er ikke jobbing hver dag, men du har mulighet til å ta på deg flere vakter på vår «vaktbørs».

Når får jeg vite når jeg skal jobbe?

14 dager før første arbeidsdag hver måned publiseres det en månedlig vaktliste på ansattnettet som du får personlig tilgang til. Før dette har du mulighet til å komme med vaktønsker. For eksempel skal du innen 8. mai fylle ut vaktønsker for juni. Dette betyr at omtrent den 15. mai får du så tilgang til endelig vaktliste og kan se når du skal jobbe i juni.

Hvor mye får jeg jobbe?

I kontrakten din forplikter du deg til å jobbe minst 200 timer fra april til oktober, med vekt på skoleferien. Du kan få jobbe mer enn det ved å oppgi dager du kan jobbe når du leverer vaktlisteønsker, samt å ta på deg ekstravakter på «vaktbørsen».

Kan jeg ta ferie?

Alle medarbeidere får ferie. Sesongmedarbeidere under 18 år kan ta ut 2 uker sammenhengende ferie i selve skoleferien. Du vil selvfølgelig få fridager utenom ferien din også, da TusenFryd ikke er en fulltids jobb. Søkere som kan jobbe de to siste ukene av juli vil bli prioritert, for da er det aller mest å gjøre i parken! Medarbeidere over 18 år har ihht. lovverket ikke krav på mer enn 1 uke ferie i skoleferien, men vi tilrettelegger for to uker dersom det er mulig. Har du allerede planlagt ferie; fortell oss hvilke datoer du allerede nå vet at du skal ha ferie.

Vil jobben gå utover skolearbeidet?

Som arbeidsgiver er vi opptatt av at skolegang prioriteres og at du som medarbeider kan finne balanse mellom jobb, skole og fritidsinteresser.  I skoleferien er ikke dette så stort problem, men ikke alle er klar over at du som medarbeider hos oss også må jobbe noen helger i april- juni og på høsten. Dette kan lettest balanseres ved at du i vaktlisteønskene som leveres pr måned, krysser av for de dagene du har skole/eksamen/ikke kan jobbe.

Hvordan er transportmulighetene?

Vi har et godt samarbeid med Ruter om bussforbindelse til TusenFryd. Følg med på appen til Ruter, der du vil kunne se avganger og reisemuligheter fra din hjemmeadresse.

Kan jeg søke lederstilling på TusenFryd?

På nettsidene våre beskriver vi kun medarbeiderstilling pr avdeling.  Det er fordi vi kun ansetter interne kandidater som sesongledere. Det vil si at man må ha jobbet som medarbeider på TusenFryd for å få muligheten til å søke som leder. Hvert år har vi intern utlysning av lederstilling og gjennomfører lederaudition.  Det er muligheten for karriere når man først ansettes som sesongmedarbeider på TusenFryd, ikke bare som leder men for eksempel ved å jobbe på ulike avdelinger. 

KJØP
Barn under 95 cm gratis! For flere kategorier klikk på kjøp knappen

Nyhetsbrev