Du er her

  • Maylene har blitt ansatt av Christian
  • Thea holder gruppeintervju
  • Njål har blitt ansatt, og blir registrert av Minken
Fredag, februar 15, 2019 - 11:00

1200 søknader. 600 intervjuer. 350 ledige stillinger. I løpet av disse dager ansetter TusenFryd hundrevis av serviceinnstilte og entusiastiske medarbeidere for den kommende sesongen. Vår visjon er å være "Norgesmester i gleder", og våre ansatte er en sentral faktor for å få våre gjester til å oppleve og tro på denne visjonen.

De fleste kandidatene er under 18 år, og har ingen arbeidserfaring. Dette betyr at TusenFryd er en viktig mulighet for å starte sin karrierereise, og få verdifull erfaring fra Norges største fornøyelsespark.

Så hvordan gjennomfører vi rekrutteringsprosessen? Med så mange kandidater, krever det en stram og godt planlagt tidsplan. Vi har arrangert 13 intervjukvelder over en 6 ukers periode, og inviter 40-50 kandidater til hver intervjukveld. Disse kandidatene er delt inn i grupper, med hver gruppe bestående av ca. 10 personer. Hver gruppe får en presentasjon om parken og TusenFryd som organisasjon, før de går videre til et gruppeintervju. Her utfordres de med ulike spill og diskusjonstemaer, slik at vi se hvordan de er på samarbeid og i samhandling med andre mennesker. Umiddelbart etter dette blir hver kandidat tatt ut til et intervju. Dette er den mest interessante og spennende delen av rekrutteringsprosessen. Alle våre intervjuere er sesongledere i alderen 18 til 26 år. De får kun 15 minutter med hver kandidat, og må avgjøre om kandidaten får jobben eller ikke på slutten av intervjuet. Mellom 25 til 30 kandidater får et ja fra oss hver intervjukveld. Resten blir forklart hvorfor vi ikke tror TusenFryd er det rette stedet for dem. Det legger stor press på våre unge ledere, men de er stolte over å bli gitt dette store ansvaret. Enda viktigere er det en unik mulighet for dem å utvikle seg som uavhengige og sterke ledere. Og hvorfor burde de ikke få ansette våre ansatte? Tross alt er de de som skal være ansvarlige for dem, og jobber med dem i parken.

Det å sørge for at kandidaten er den rette for oss, kan være vanskelig noen ganger. Spesielt når rekrutteringsopplevelsen og kunnskapen er begrenset, og du er på utkikk etter den perfekte kandidaten! Men bak kulissene er et team av dyktige og profesjonelle veiledere, som har flere års erfaring. De choacher våre ledere, og bistår alltid hvis nødvendig.

Å se rekrutteringsprosessen som helhet handler det ikke bare om å finne de virkelige «rockestjernene» av noen ansatte eller gi unge kandidater en start på karrieren. Vi utvikler også en ny generasjon ledere.

Tross alt handler rekruttering om å gi folk sjansen til å utføre - og lykkes.