Du er her

ÅPNER 500 METER LANG FAMILIERAFTING VÅREN 2016
Tirsdag, Mai 31, 2016

Nå stikker TusenFryd spaden i jorden og bygger Norges råeste vannbaserte attraksjon, unik i sitt slag i Nord-Europa. Et spennende elverace på en halv kilometer skal anlegges, og i de ville strykene venter flere fossefall, en malstrøm og andre utfordrende hindre.

Igjen investerer TusenFryd betydelig ressurser for å kunne tilby publikum nye, unike opplevelser i parken. For i 2016-sesongen venter en flunkende ny publikumsmagnet til 45 millioner kroner på gjestene. Og det er voksne proporsjoner over den kunstige elven som nå skal anlegges.

1,3 millioner liter vann 

«Rapid River» er det foreløpige prosjektnavnet på konseptet som har vært planlagt i flere år. I alt 18.000 m3 masser skal fjernes, hvilket tilsvarer 1200 lastebillass. Deretter skal 2.000 m3 betong støpes på et område tilsvarende 3.500 kvadratmeter. Når konstruksjonen står ferdig vil 1.3 millioner liter vann fylle elveleiet, og to store pumper som hver skyver 2.200 liter vann i sekundet vil skape en sterk strøm i elven.

Heftige opplevelser venter

Attraksjonen har en kapasitet på 900 gjester i timen. Publikum vil gå om bord i ni flåter som hver tar ni passasjerer. Underveis i elven vil de måtte ta seg gjennom to fossefall, en virvlende malstrøm og en tunell og andre spennende utfordringer. Hele attraksjonen utsmykkes med et norrønt tema, i tråd med designet på «Thors Hammer » som er en annen velkjent publikumsfavoritt i parken.

Familieattraksjon

  • Vi utnytter nå de gode topografiske egenskapene på tomten vår til å bygge en attraksjon som tilfører parken noe helt nytt og spektakulært, sier markedssjef Erik Andersen på TusenFryd. Elven vil følge det fallende terrenget med start tett ved «Thors Hammer» for deretter å slynge seg 500 meter på tomten.
  • Dette blir en flott familieattraksjon. Vi er stolte over å kunne tilby vårt publikum nye unike kvalitetsattraksjoner, og ser med forventning frem til å kunne ønske gjestene en spennende tur med den nye familieattraksjonen til våren, sier Andersen. 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt: 
Erik Andersen, markedssjef Tusenfryd, mobil: 922 67 788, e-post: erik@tusenfryd.no 

PRESSEKONTAKT

Markedssjef

Erik Røhne Andersen

Telefon: 92267788

Email: erik@tusenfryd.no

 

Bildebank >>

23-03-2020

Holder parken korona-stengt inntil videre:

21-02-2018

Tusenfryd inviterer til VR-premiere i berg- og dalbane

29-09-2017

Tusenfryd gjentar fjorårets suksess og inviterer til Norges skumleste Halloween-party 

22-09-2016

Alle som liker gørr og skrekkinngytende monstre kan glede seg.

31-05-2016

Nå stikker TusenFryd spaden i jorden og bygger Norges råeste vannbaserte attraksjon, unik i sitt slag i Nord-Europa.

31-05-2016

Sommeren virker langt unna, men på TusenFryd er det kun få uker til hundrevis av tenåringer skal på intervju til 350 ledige sommerjobber.

Kjære gjest

På bakgrunn av det lokale restriksjonsnivået i vår region må sesongåpningen her på Tusenfryd utsettes. Inntil videre håper vi på å kunne åpne parken 13. mai. Vi oppdaterer fortløpende her på våre websider og i våre sosiale medier.

Les mer her