Du er her

  • Slider spørsmål og svar

Spørsmål og Svar

Hvor gammel må jeg være for å jobbe på TusenFryd?
Du må minst fylle 16 år i løpet av 2021. Men vi trenger mange nye medarbeidere som er eldre enn det. På enkelte avdelinger må man være over 18 år, for eksempel på Attraksjoner, som badevakt, Vakt, osv.

Når kan jeg søke?
Fra begynnelsen av januar til 1. februar. Av og til forlenger vi fristen dersom det er ledige plasser.

Hvordan vet jeg hva som passer for meg?
Du kan lese om de ulike avdelingene. Finn ut hva du har lyst til å jobbe med, så er du langt på vei. Basert på din søknad vil vi kalle deg inn til intervju der vi mener du vil passe best.

Må jeg vise karakterutskrift?
De aller fleste TusenFryderne har sin første jobb hos oss. Det vil si at vi ikke har referanser eller attester å kikke på i søknadsprosessen. Derfor må du legge ved siste karakterutskrift for at søknaden din skal bli vurdert. Vi er ikke mest opptatt av karakterer, men ser noe på fravær og orden og oppførsel. Det er ikke slik at høyt fravær betyr at du ikke kan få jobb hos oss, men dersom du har mye fravær kan det være lurt å tenke gjennom om du ønsker å fortelle oss årsaken.

Når får jeg vite om jeg får jobb?
Innen 14 dager etter sendt søknad, skal du få svar på om du kommer videre til intervju eller ikke. Når du er på intervju hos oss, er det stor sjanse for at du samme kveld får vite om du får sesongjobben eller ikke.

Når skal jeg jobbe i sommer?
Vi kaller dette en «sesongjobb» og ikke sommerjobb. Dette er rett og slett fordi vår sesong varer helt fra slutten av april til ut oktober. Du må kunne jobbe noen helger og et par kvelder i perioden før og etter skoleferien. I skoleferien er TusenFryd åpent hver dag, og da jobber du etter vaktliste. Det er ikke jobbing hver dag, men du har mulighet til å ta på deg flere vakter på vår «vaktbørs».

Når får jeg vite når jeg skal jobbe?
Vi lager én vaktliste pr. måned og innen en fast frist har du mulighet til å krysse av vaktønsker og å si fra på forhånd når du ikke kan jobbe via vår vaktlistemodul. Etter dette legger arbeidsgiver ut vaktlisten, og du får tilgang til den to uker før hver måned.

Hvor mye får jeg jobbe?
I kontrakten din forplikter du deg til å jobbe minst 200 timer fra april til oktober, med vekt på skoleferien. Du kan få jobbe mer enn dette, så lenge vi holder oss innenfor bestemmelsene i Arbeidsmiljøloven.

Kan jeg ta ferie?
Sesongmedarbeidere under 18 år kan ta ut to uker sammenhengende ferie i selve skoleferien. Du vil selvfølgelig få fridager utenom ferien din også, da TusenFryd ikke er en fulltidsjobb. Søkere som kan jobbe de to siste ukene av juli vil bli prioritert, for da er det aller mest å gjøre i parken.
Sesongmedarbeidere over 18 år har iht. lovverket ikke krav på mer enn én uke ferie i skoleferien, men vi tilrettelegger for to uker dersom det er mulig.

Vil jobben gå utover skolearbeidet?
Som arbeidsgiver er vi opptatt av at skolegang prioriteres og at du som medarbeider kan finne balanse mellom jobb, skole og fritidsinteresser. I skoleferien er ikke dette så stort problem, men ikke alle er klar over at du som medarbeider hos oss også må jobbe noen helger i april- juni og på høsten. Dette kan lettest balanseres ved at du i vaktlisteønskene krysser av for de dagene du har skole/eksamen/ikke kan jobbe.

Hvordan er transportmulighetene?
Vi har et godt samarbeid med Ruter om bussforbindelse til TusenFryd. Følg med på appen til Ruter, der du vil kunne se avganger og reisemuligheter fra din hjemmeadresse.

Kan jeg søke lederstilling på TusenFryd?
Vi ansetter kun interne kandidater som sesongledere. Det vil si at man må ha jobbet som medarbeider på TusenFryd for å få muligheten til å søke som leder.

Barn under 95 cm gratis! For flere kategorier klikk på kjøp knappen

Nyhetsbrev

Kjære gjest

På bakgrunn av det lokale restriksjonsnivået i vår region må sesongåpningen her på Tusenfryd utsettes. Inntil videre håper vi på å kunne åpne parken 13. mai. Vi oppdaterer fortløpende her på våre websider og i våre sosiale medier.

Les mer her