Covid-19 info. Se tiltak og anbefalinger for å få en trygg og vellykket opplevelse. Alle detaljer

Informasjon om cookies

RETNINGSLINJER FOR INFORMASJONSKAPSLER («COOKIES»)

Informasjonskapsler brukes for eksempel til å lagre innloggingsdetaljer, registrere hvor du som bruker av vårt nettsted beveger deg på vårt nettsted eller for å huske innholdet i handlekurven i vår nettbutikk.  Det er ekomloven, ePrivacy – direktivet og personopplysningsloven som regulerer bruken av informasjonskapsler.  

Tusenfryd AS er eier av domenet https://www.tusenfryd.no, inkludert nettsiden og dets innhold ("Nettsiden"). Tusenfryd AS vil i det videre refereres til som «Tusenfryd» eller «vi». Tusenfryd er et selvstendig selskap i gruppen PARQUES REUNIDOS med base i Madrid, Spania. 

På denne nettsiden bruker vi egne og tredjeparters informasjonskapsler og lignende teknologier, noe som betyr at vi kan behandle og lagre informasjon og personopplysninger om brukere når de blar gjennom denne nettsiden. Behandlingen skjer i tråd med formålene som er angitt nedenfor.

Vi vil ikke samle inn eller på annen måte behandle personopplysninger på denne nettsiden uten å først gi nødvendig informasjon og innhente ditt samtykke der det er nødvendig og påkrevet etter norsk lov.  

HVA ER INFORMASJONSKAPSLER OG ANDRE LIGNENDE TEKNOLOGIER?

Informasjonskapsler og andre lignende teknologier er små filer med informasjon som blir lagret på din PC, mobiltelefon, nettbrett, eller andre enheter for å hente bestemt brukerinformasjon om f.eks. surfevaner eller informasjon om enhetene og nettleserne dine. 

HVILKE TYPER INFORMASJONSKAPSLER FINNES?

Nedenfor har vi satt opp en oversikt over noen typer informasjonskapsler som benyttes. Oversikten er organisert etter klassifiseringskriterier:

I henhold til enheten eller domenet som informasjonskapslene sendes fra, og som behandler informasjonen som er innhentet: 

  • Produsenteide informasjonskapsler («Proprietary cookies»): Dette er informasjonskapsler som sendes til enheten eller nettleseren din fra en datamaskin eller et domene som administreres av utgiverne av et nettsted (i dette tilfellet Tusenfryd AS) eller program, og som tjenesten brukeren ber om, leveres fra.

  • Informasjonskapsler fra tredjeparter: Tredjeparts informasjonskapsel er en informasjonskapsel (fast eller sesjonsavhengig) som settes av en annen enn den som driver nettsiden eller applikasjonen som brukeren besøker. Eksempel på dette er annonser og reklamebannere på nettaviser.

Hvis disse informasjonskapslene sendes fra en datamaskin eller et domene som administreres av nettsiden eller applikasjonsutgiverne, men informasjonen som samles inn gjennom disse informasjonskapslene administreres av en tredjepart, vil denne typen informasjonskapsler ikke bli behandlet som produsenteide informasjonskapsler så lenge de brukes av tredjeparten til egne formål (f.eks. for å forbedre tjenestene den tilbyr eller for å tilby annonseringstjenester på vegne av en annen enhet).

Avhengig av tidspunktet informasjonskapslene forblir aktivert i brukernes enheter og nettlesere:

  • Sesjonsavhengig informasjonskapsler («session cookie»): Sesjonsavhengig informasjonskapsel slettes etter endt sesjon, det vil si når du lukker nettleseren. Disse informasjonskapslene brukes blant annet for å registrere en bruker er inne på nettsiden og få oversikt over hva brukeren gjør på siden.

  • Statisk eller fast informasjonskapsel («Persistent cookie»): Dette er informasjonskapsler som gjør det mulig å lagre informasjon på brukerens enhet eller nettleser etter at økten er avsluttet, slik at denne informasjonen kan nås og behandles på et senere tidspunkt definert av parten som er ansvarlig for informasjonskapselen. Denne perioden kan variere fra noen få minutter til flere år, med mindre disse informasjonskapslene slettes manuelt av brukeren.

Informasjonskapsler definert i henhold til det tiltenkte formålet for bruken:

  • Tekniske og nødvendige informasjonskapsler: Dette er informasjonskapsler som lar deg bla gjennom et program eller nettsted og bruke de forskjellige alternativene eller tjenestene som er tilgjengelige. Disse informasjonskapslene muliggjør også administrasjon og drift av nettsiden eller applikasjonen ved for eksempel å behandle trafikk- og datakommunikasjon, identifisere økten, få tilgang til begrensede tilgangsområder, tilbakekalle elementene som utgjør produktene eller tjenestene, fullføre kjøpsprosessen for et produkt eller en tjeneste, administrere betalinger, forebygge og identifisere forsøk på svindel, registrere seg med eller delta i et arrangement, spore besøk med det formål å fakturere programvarelisenser for programvaren som tjenesten operer med (nettsted, plattform eller program), benytte sikkerhetselementer under surfing på nettstedet, lagre innhold for overføring av videoer eller lyd, aktivering av dynamisk innhold (f.eks. tekst- eller bildeinnlastingsanimasjon) eller deling av innhold via sosiale nettverk. I denne kategorien vil det også være inkludert de informasjonskapslene som gjør at annonseringsområder kan administreres så effektivt som mulig. Vi gjør oppmerksom på at ingen brukerinformasjon samles inn til andre formål enn det som er nevnt her, inkludert annonseringstilpasning eller annet innhold.

  • Informasjonskapsler for innstillinger eller tilpasninger: Dette er informasjonskapsler som gjør at informasjon kan tilbakekalles for å sikre at når du får tilgang til et gitt nettsted eller en gitt applikasjon, er opplevelsen din unik og forskjellig fra andre brukeres språk, antall søkeresultater som skal vises når du utfører et søk, utseendet eller innholdet på et nettsted eller en applikasjon som kan være avhengig av hvilken type nettleser du benytter, etc.

  • Informasjonskapsler for analyse eller statistikk: Dette er informasjonskapsler som gjør at atferden din kan spores og overvåkes når du besøker et nettsted eller en applikasjon, inkludert statistikk over hvor mange som har latt seg påvirke av annonsene. Informasjonen som samles inn gjennom denne typen informasjonskapsler, brukes til å måle nettsteds- eller applikasjonsaktivitet, med sikte på å gjøre forbedringer basert på analyse av bruksdata. 

  • Informasjonskapsler for markedsføring: Dette er informasjonskapsler som lagrer informasjon om atferden din oppnådd gjennom kontinuerlig overvåking av surfevanene dine. Disse informasjonskapslene er rettet mot å effektivt administrere og vise annonseringsområder, noe som igjen gjør det mulig å opprette spesifikke profiler som sikrer at relevant annonsering vises. 

  • Informasjonskapsler for sosiale medier: nettsteder eller applikasjoner kan inneholde funksjoner fra tredjeparts nettsteder (f.eks. sosiale medier) som integrerer skript eller andre funksjoner som har muligheten til å lese, og noen ganger lagre, informasjonskapsler og lignende teknologier i nettleseren eller enheten din (vanligvis informasjonskapsler og lignende atferdsannonseringsteknologier). Som utgiver av nettsted og/eller applikasjoner hvor tredjeparters informasjonskapsler er integrert, gjør vi oppmerksom på at vi ikke har tilgang til eller kontroll over disse informasjonskapslene, og heller ikke over informasjonen som tredjepartene kan samle inn. Dette administreres av tredjeparter, som har egne formål for behandlingen og en egen personvernpraksis. Derfor anbefaler vi brukere av nettsiden å konsultere personvernreglene til tredjepartene som er ansvarlige for disse informasjonskapslene og lignende teknologier før brukerne godtar installasjonen av disse informasjonskapslene på enheter eller nettlesere.

Nedenfor er en veiledende liste over tredjeparter som kan innlemme informasjonskapsler for sosiale medier og lignende teknologier i enhetene og nettleserne dine. Vi har også satt inn en lenken til relevante retningslinjer for informasjonskapsler og retningslinjer for personvern tilhørende disse tredjepartene. 

  • Facebook: 

  • Youtube

  • Instagram

  • Twitter

  • Vimeo 

  • Spotify

Vær oppmerksom på at listen over informasjonskapsler ovenfor bare er gitt for illustrasjonsformål, og for å hjelpe deg med å forstå de vanligste informasjonskapslene og lignende teknologier. 

Detaljer om informasjonskapslene og lignende teknologier som kan installeres på enheten eller nettleseren din som et resultat av tilgang til og surfing på dette nettsiden, er angitt nedenfor i avsnittet "Detaljer om informasjonskapsler og lignende teknologier". 

DETALJER OM INFORMASJONSKAPSLER OG LIGNENDE TEKNOLOGIER

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler og lignende teknologier som lagrer og henter informasjon når du surfer på nettsiden. Disse informasjonskapslene og lignende teknologier kan brukes til en rekke formål, inkludert for eksempel å skaffe informasjon om surfevanene dine eller tilpasse måten innhold vises på. Den spesifikke bruken av informasjonskapslene og lignende teknologier på dette nettsiden er beskrevet nedenfor.

Ved å klikke på knappen "Angi mine innstillinger", vil du kunne avvise eller angi hvilke kategorier av informasjonskapsler som du godtar på denne nettsiden.  

 

 

SLIK ENDRER DU INNSTILLINGENE FOR INFORMASJONSKAPSLER ELLER TREKKER TILBAKE SAMTYKKET DITT TIL INFORMASJONSKAPSLER OG LIGNENDE TEKNOLOGIER

Hvis du har tillatt installasjon av informasjonskapsler og lignende teknologier på denne nettsiden, kan du slette eller endre innstillingene dine når som helst ved å klikke på knappen "Angi mine innstillinger" i forrige avsnitt eller via verktøyene som er tilgjengelige i nettleseren din. 

Hvis du velger å bruke verktøyene i nettleseren din, vær oppmerksom på at prosedyren for å endre innstillingene eller slette informasjonskapsler og lignende teknologier kan variere avhengig av hvilken type nettleser du har. Nedenfor finner du en liste over lenker til de store nettleserne med instruksjoner om hvordan du endrer innstillingene for informasjonskapsler eller sletter informasjonskapsler og lignende teknologier:

Vær oppmerksom på at enkelte nettstedsfunksjoner bare er tilgjengelige hvis du tillater at informasjonskapsler eller lignende teknologier installeres på enhetene dine. Hvis du velger å ikke godta eller å blokkere visse informasjonskapsler og lignende teknologier, kan dette svekke normal drift av nettsiden eller forhindre tilgang til noen av nettsidens tjenester. 

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du trekker tilbake samtykket ditt eller prosedyren for deaktivering av informasjonskapsler, eller hvis du har spørsmål om nettsidens retningslinjer for informasjonskapsler, kan du kontakte Tusenfryd på følgende adresse: dpo@tusenfryd.no.

 

BESKYTTELSE AV MINDREÅRIGE

Interaksjon gjennom dette nettsiden og bruk av de elektroniske skjemaene, inkludert produkt- og tjenestekjøpsskjemaer, er ikke ment for mindreårige under femten (15) år. Dette henger sammen med aldersgrensen for å handle på vår nettside. Derfor, når det er mulig, blir brukerne bedt om å oppgi fødselsdato for å bekrefte overholdelse av dette kravet. 

Vi er opptatt av spesielt å beskytte mindreåriges informasjon. Hvis du er under tretten (13) år, må du informere forelderen eller vergen din før du fortsetter å surfe på dette nettsiden, slik at de kan godta, konfigurere eller avvise denne nettsidens informasjonskapsler på dine vegne. Hvis du er forelder eller foresatt og er bekymret for bruken vi gjør av barnets personopplysninger, kan du når som helst kontakte oss. 

INFORMASJON SOM SAMLES INN GJENNOM BRUK AV INFORMASJONSKAPSLER OG/ELLER LIGNENDE TEKNOLOGIER

Når tekniske og nødvendige informasjonskapsler installeres på enheten eller nettleseren din, eller når du uttrykkelig autoriserer installasjonen av andre typer informasjonskapsler og lignende teknologier, kan Tusenfryd og tredjeparter (f.eks. tjenesteleverandører) samle inn visse opplysninger, som eksempelvis: 

  • Tekniske detaljer om enhetene dine, inkludert, men ikke begrenset til, tilkobling til internett og/eller andre nettverk, IP-adressen din, identifikatoren for den mobile enheten din, operativsystemet, nettlesertypen din eller annen programvare eller data på datamaskinen eller andre tekniske detaljer. 

  • Detaljer om bruken av tjenestene på dette nettsiden, inkludert, men ikke begrenset til, metrisk informasjon om når og hvordan brukere bruker våre tjenester, trafikkdata, geolokasjonsdata (by og land), siste dato og klokkeslett du besøkte nettsiden, tilgang til innholdet du valgte å se på under ditt siste besøk.

  • Detaljer om ditt avgitte samtykke for bruk av informasjonskapsler og lignende teknologier, inkludert samtykkestatusen din som bevis på samtykket som kreves og gis. 

Informasjonen som vi samler inn er anonymisert for å sikre at du ikke kan identifiseres basert på de opplysningene vi har samlet inn. Vi gjør for øvrig oppmerksom på at denne nettsiden også kan inneholde tredjepartslogoer eller funksjoner som inneholder informasjonskapsler som kan samle inn informasjon for formål som Behandlingsansvarlige ikke har kontroll over. Vi anbefaler derfor at du ser til personvernreglene og retningslinjene for informasjonskapsler for hver av disse tredjepartene før du godtar eller avviser bruken av informasjonskapsler for å vite nøyaktig hvilken informasjon de kan samle inn. 

BRUK AV INFORMASJONKAPSLER OG LIGNENDE TEKNOLOGIER

Behandlingsansvarlig

Behandlingsansvarlig er: 

Tusenfryd AS firmaet som driver Tusenfryd ("Parken"), med adresse Fryds vei 25, 1407 Vinterbro, Ås. 

Tusenfryd er behandlingsansvarlig for behandlingen av opplysninger som samles inn om deg gjennom informasjonskapsler og lignende teknologier inkludert på dette nettsiden (bortsett fra tredjeparts informasjonskapsler, hvor tredjepart er behandlingsansvarlig). 

Formål og rettslig grunnlag for behandlingen. 

Formålet med behandlingen er beskrevet i avsnittet "Detaljer om informasjonskapsler og lignende teknologier". Vi behandler opplysninger samlet inn gjennom informasjonskapsler på bakgrunn av ditt samtykke. Samtykket er basert på at du gjennom din nettleseren har akseptert informasjonskapsler. Du kan administrere og trekke tilbake ditt samtykke som beskrevet i avsnittet "Slik endrer du innstillingene for informasjonskapsler eller trekker tilbake samtykket til informasjonskapsler og lignende teknologier".

Deling av informasjon med tredjeparter

Vi kan dele informasjonen som samles inn med følgende tredjeparter:

  • Vi har i noen tilfeller en plikt til å utlevere personopplysninger til offentlige myndigheter eller andre selvstendige tredjeparter. Slik utlevering vil kun finne sted der det eksisterer en rettslig plikt til dette, som eksempelvis til politiet, Datatilsynet eller andre tilsyn, domstolene og skattemyndighetene.

  • Databehandlere som opptrer på vegne av Tusenfryd, som eksempelvis en tjenesteleverandør av analyse- og måletjenester, leverandør av annonseringstjenester osv. Ved bruk av databehandler vil det alltid foreligge en databehandleravtale som regulerer databehandlers bruk av opplysningene. 

  • Tredjeparter som installerer informasjonskapsler eller lignende teknologier fra sine egne domener eller fra våre domener når slike tredjeparter administrerer formålene med nevnte informasjonskapsler og/eller lignende teknologier og informasjonen de samler inn. Slike tredjeparter kan eksempelvis være Twitter, Facebook, Instagram, YouTube, Vimeo, Spotify.

  • Hvis du samtykker til bruk av informasjonskapsler for atferdsannonsering, vil informasjonen som samles inn (anonymisert IP, enhet eller nettleserdata) bli behandlet innenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS) av Salesforce, vår operatør av skymarkedsføringsplattformer. Det er imidlertid mulig at dine personopplysninger i unntakstilfeller kan behandles i et tredjeland (utenfor EU/EØS), for eksempel i en situasjon for katastrofegjenoppretting (dvs. prosessen for å gjenopprette data og funksjonaliteter der det har oppstått en systemforstyrrelser på grunn av en naturlig eller menneskeskapt katastrofe). I et slikt tilfelle kan det være aktuelt for Salesforce å overføre dine personopplysninger til et land som ikke tilbyr et beskyttelsesnivå som er i henhold til standarden i EU/EØS. I slike tilfeller vil vi sikre at det er inngått en avtale med tjenesteleverandøren basert på standard personvernbestemmelser vedtatt av EU-kommisjonen (Standard Contractual Clauses), og at det er vurdert og implementert tilstrekkelige sikkerhetstiltak i henhold til beslutning C-311/18. Dersom du skulle ha noen spørsmål knyttet til dette punkt, er det bare å rette en henvendelse til vår personvernkontakt på dpo@tusenfryd.no.

  • Husk at du kan avvise installasjonen av informasjonskapsler eller endre innstillingene for informasjonskapsler. Hvis du vil ha mer informasjon, se "Slik endrer du innstillingene for informasjonskapsler eller trekker tilbake samtykket til informasjonskapsler og lignende teknologier". 

Overføringer fra tredjeland

Vi behandler i utgangspunktet kun data innenfor EU/EØS eller i land som har vist seg å tilby et tilstrekkelig beskyttelsesnivå. Vær imidlertid oppmerksom på at nettsiden bruker informasjonskapsler og lignende teknologier fra tredjeparter som leverer tjenester til oss, og som kan lagre og få tilgang til informasjonen de samler inn selv utenfor EØS: 

Google-informasjonskapsler:

Nettsiden bruker visse tjenester levert og utviklet av Google, Inc. ("Google"), som har hovedkontor i USA, som bruker informasjonskapsler og/eller lignende teknologier. Disse tjenestene inkluderer: 

  • Google Analytics, dette er Googles analyseverktøy som lar Tusenfryd forstå hvordan brukere som besøker nettsiden deres samhandler, og gir dem bruksstatistikk for nettsiden uten nødvendigvis å måtte identifisere brukere (anonymisert IP). Du kan sjekke all informasjonen om hvordan Google Analytics bruker informasjonskapsler og informasjonen som samles inn via følgende lenke: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=es

  • Google AdSense: Dette er en tjeneste som brukes av nettsiden til å forbedre annonseringen. Det brukes vanligvis til å målrette annonsering basert på innhold som er relevant for brukerne våre, forbedre rapporteringen av kampanjeresultater og unngå å vise annonser som tidligere ble sett av brukere. Disse informasjonskapslene inneholder ikke personlig identifiserbar informasjon om brukerne våre. Du kan finne ut mer om hvordan Google AdSense bruker informasjonskapsler og informasjonen de samler inn, ved å klikke på følgende lenke: https://support.google.com/adsense/answer/7549925?hl=es

  • Google Ads (tidligere Google AdWords): Dette er en tjeneste som hovedsakelig bruker informasjonskapsler for analyse og statistikk for å hjelpe oss med å måle hvor mange av dem som klikker på annonsene sine, som ender opp med å handle på nettsiden (f.eks. kjøpe et produkt eller en tjeneste). Disse informasjonskapslene gjør det mulig for Google og Tusenfryd å fastslå at brukerne faktisk har klikket på annonsen og deretter besøkt nettsiden. Konverteringsinformasjonskapsler er tidsbegrenset og brukes ikke av Google til å målrette personlig tilpassede annonser. Fullstendig informasjon om hvordan Google Ads bruker informasjonskapsler og informasjonen de samler inn, er tilgjengelig på følgende lenke: https://policies.google.com/technologies/ads?hl=es

  • Google DoubleClick: Dette er en Google-tjeneste som bruker informasjonskapsler for å forbedre leveringen av reklame. Det brukes også ofte til å målrette annonsering mot innhold som er relevant for en bruker, forbedre rapporteringen av kampanjeresultater og unngå å vise annonser som tidligere ble sett av brukere. DoubleClick-informasjonskapsler inneholder ikke personlig identifiserbar informasjon. Noen ganger inneholder informasjonskapselen en ekstra identifikator som ligner på en ID-informasjonskapsel. Denne identifikatoren brukes til å identifisere en reklamekampanje som en bruker tidligere har fått fremvist. For å finne ut mer om hvordan Google DoubleClick bruker informasjonskapsler og informasjonen den samler inn, vennligst klikk på følgende lenke:  https://policies.google.com/technologies/ads?hl=es

Oracle-informasjonskapsler

Nettsiden bruker tjenester levert av Oracle America, Inc. ("Oracle"), som har hovedkontor i USA. Tjenestene inkluderer verktøyet AddThis, som lar brukere av nettsiden dele, følge, vise og anbefale innhold på nettsiden. Det samler også inn informasjon fra brukerne som et resultat av besøket på Nettsiden. For å finne ut mer om hvordan Add This bruker informasjonskapsler og hvilken informasjon som samles inn, vennligst klikk på følgende lenke: https://www.oracle.com/legal/privacy/addthis-privacy-policy.html

Husk at du kan installere eller deaktivere informasjonskapsler eller lignende teknologier på enhetene eller nettleserne dine. For informasjon om hvordan du gjør det, se ovenfor.  

Vi minner om at dersom du har godtatt tredjeparts informasjonskapsler eller lignende teknologier, kan tredjeparter overføre dataen de har samlet inn til andre land. For mer informasjon, vennligst se tredjeparters retningslinjer for personvern og informasjonskapsler, som du også kan finne under avsnittet "Hvilke typer informasjonskapsler finnes det?".

Oppbevaringsperiode for data

Informasjonen vil bli behandlet til du trekker tilbake samtykket ditt, som angitt i avsnittet "Detaljer om informasjonskapsler og lignende teknologier". Ved utløpet av de angitte oppbevaringsperiodene vil denne informasjonen bli slettet. Dette med mindre Tusenfryd har en berettiget interesse i å oppbevare opplysningene for å forsvare rettskrav, eller er pålagt å oppbevare opplysningene. I et slikt tilfelle vil informasjonen bli lagret i en periode tilsvarende perioden som vi er forpliktet til å oppbevare de, eller så lenge det er nødvendig å oppbevare opplysningene. 

Rettigheter

Du kan når som helst administrere eller trekke tilbake samtykket ditt ved å følge instruksjonene ovenfor.

Du kan også trekke tilbake samtykket ditt eller utøve andre rettigheter som du har etter personopplysningsloven og GDPR ved å sende oss en henvendelse på dpo@tusenfryd.no. Dette inkluderer retten til å kreve innsyn, retting, sletting, innvendinger, begrenset behandling, dataportabilitet og, der det er aktuelt, din rett til ikke å være underlagt automatiserte individuelle beslutninger, inkludert profilering. Du kan også sende inn en klage til det Datatilsynet på datatilsynet.no.

For å få informasjon om hvordan du kan utøve dine rettigheter ovenfor tredjepart, se informasjon i deres retningslinjer for informasjonskapsler og/eller personvern. For å lettere finne frem til retningslinjene til tredjepart, se liste inkludert ovenfor under "Hvilke typer informasjonskapsler finnes det?".

Oppdateringer av retningslinjer for informasjonskapsler. 

Innholdet i disse retningslinjene for informasjonskapsler kan endres fra tid til annen, avhengig av hvilke informasjonskapsler og lignende teknologier som brukes på denne nettsiden.

Vi anbefaler deg å gjennomgå disse retningslinjene hver gang du går inn på denne nettsiden for å sikre at du er oppdatert på hvordan og for hvilket formål informasjonskapsler og lignende teknologier brukes, og for å ha oversikt over eventuelle endringer som kan oppstå. 

Retningslinjer for informasjonskapsler ble sist oppdatert i juni 2021.