Du er her

Mandag, februar 1, 2016 - 13:02

Dette er som oftest det første spørsmålet jeg stiller til kandidater på 15-18+ som kommer på intervju hos oss på TusenFryd. Rekrutteringen på TusenFryd er både noe av det morsomste jeg vet og ett av mine sikreste vårtegn. Nå er vi endelig i gang igjen!

Jeg husker godt mitt første intervju for 11 år siden; jeg var 15 år og kjempenervøs. Vi var i det gamle vikingskipet inne i Fjellhallen (der Thors Hammer er nå) og skulle løse oppgaver gruppevis før vi ble stilt spørsmål i enerom med en eller to av parkens sesongledere. Jeg var så nervøs at jeg ikke klarte å svare ordentlig på spørsmål, og fikk derfor beskjed om å prøve igjen til neste år. Sesongen 2006 var derfor min første sesong på TusenFryd etter at jeg hadde kommet meg gjennom mitt andre intervju med litt mindre nervøsitet enn første gang. Og 10 år senere er det jeg som ansetter nye håpefulle.

Ingrid

Ansettelsesprosessen er litt annerledes nå enn den var for 12 år siden. Alle som er blitt kalt inn til intervju etter å ha sendt inn elektroniske søknad, blir delt i gruppe på ca 10 personer. På en kveld kan vi ha opptil 6 grupper med 10 personer i hver. Først får de en innføring i hvem vi er, hva vi jobber for og hva våre verdier er, før de i går inn i gruppeintervjuet. Etter dette blir én og én hentet av en blid intervjuer og tatt med på individuelt intervju hvor målet er å bli litt kjent med kandidaten. På slutten av dagen er det mange som går hjem med et smil om munnen og en kontrakt i hånda! Dessverre er det også sånn at med flere tusen søkere og kun 350-400 ledige stillinger er det noen som får nei. Det er alltid like kjedelig å både få og gi et nei, tro meg. Men da er det bra at TusenFryd har ledige stillinger hvert eneste år!

Det er ikke mange bedrifter som lar sine sesongledere helt ned i 17 års alder ansette nye medarbeidere. Det gjør at TusenFryd er en helt unik arbeidsplass. Jeg føler meg heldig som ikke bare får være med å ansette nye medarbeidere, men også trene opp nye, unge sesongledere i hvordan man gjennomfører et intervju på best mulig måte. Og dette i en alder av ”bare” 25 år.

Jeg gleder meg til å fortsette å rekruttere unge, håpefulle, entusiastiske og dyktige ”frydere” utover i februar og mars, og ikke minst til sesongen som kommer! Kanskje vi sees på intervju?

Hilsen fra Ingrid