«Sjefen over alle sjefer» byr på latter-kavalkade i hele juli:

NRK-legende gjør comeback med sommershow

For 25 år siden gjennomførte han suksess-showet 1200 ganger med et samlet publikum på 1 million. Nå er Asgeir Borgemoen tilbake med forestillingen som folk gikk mann av huse for å se. Men denne gangen har småbarnsfaren en dypere ambisjon enn å bare få folk til å le seg skakke.

Fra mandag 1. juli skal «sjefen over alle sjefer» Asgeir Borgemoen og hans makker Thor-Erling «Gærne Thor» Guldbrandsen underholde publikum i Tusenfryd med tre show hver dag i hele juli. Haldenseren garanterer at dette blir et latter-maraton for hele familien. 

Skal ha det så gøy som mulig

– Målet er at publikum skal ha det så gøy som overhode mulig. Jeg kan garantere at det blir tull og tøys fra ende til annen, sier Asgeir Borgemoen som er trygg på at dette kommer til å bli godt mottatt. 

– Noe har jo skjedd på 25 år, så innholdet er oppdatert. Men basen er den samme. Vi testet dette bl.a. under sykkelrittet Ladies Tour of Scandinavia i fjor. Vi fikk 20 minutter på en scene på torget i Halden. Folk hyla og skreik, og da bestemte vi oss for at vi måtte ut med showet igjen, sier han.  

Småbarnsfaren: barna trenger digitale friminutt

Men i tillegg til å ville underholde, har den oppdaterte versjonen av showet som på 2000-tallet begeistret publikum over hele landet også en dypere ambisjon for Borgemoen. 

– Jeg er skremt over hvor tidlig og hvor tungt barn fanges i en digital verden. Mobilen styrer helt tilværelsen for mange, og de opplever sterkt press på ulike områder. Det er hele tiden en forventing om å gjøre mer eller prestere bedre litt lenger frem, ungene er sjelden helt tilstede her og nå. Jeg ble selv far i en alder av 48 år, og er bevisst på at jentene mine også skal få rom til å være barn hvor algoritmene ikke legger føringer. Dette showet er en slik anledning hvor barn, og også voksne, kan få et pusterom fra mobilen. Det å samles på tvers av generasjonene, le seg småskakke av klovneriene våre på scenen og bare ha det fint sammen mener jeg er veldig viktig, særlig i vår tid, sier han.

– Du vet, mange av de som husker meg som «Sjefen over alle sjefer» fra NRK-serien «Fritt fram» rundt årtusenskiftet har selv blitt foreldre nå. Sånn sett er jo dette også en fin anledning for foreldrene til å introdusere ungene sine for en de selv hadde glede av som barn, sier Borgemoen.

Et av sommerens morsomste høydepunkt

– Vi gleder oss veldig til å ønske både Asgeir og Thor-Erling velkommen på scenen fra førstkommende mandag. Publikum kommer til å omfavne dette, og vi er sikre på at dette blir et av sommerens morsomste høydepunkt for mange, sier markedssjef Erik Røhne Andersen i Tusenfryd. 

Han peker også på fjorårets store nyhet – berg- og dalbanen «Storm» med en prislapp på 100 millioner kroner – som et annet stort trekkplaster i sommer. 

– Den er blitt en favoritt for veldig mange, og entusiaster kommer fra hele verden for å kjøre det som er Europas eneste berg- og dalbane i sitt slag, sier han.

Leder Europas eldste teater

Borgemoen er en av landets mest folkekjære personligheter innen underholdning og scenekunst. Karrieren tok av med den legendariske barne-TV serien «Fritt fram» på NRK i 1999. Han fikk også en Spellemannspris for beste barneplate i 2000. Han har også vært programleder i «Ekstrem oppussing» på TV3, og i bilprogrammet «Garasjen» på Viasat4 i flere sesonger fra 2011. Han har deltatt både i «Farmen Kjendis» og «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis». I dag er Borgemoen teatersjef på det 186 år gamle Fredrikshalds Teater, Europas eldste teater.

 


For ytterligere informasjon, vennligst kontakt: 

Asgeir Borgemoen, mobil: 934 48 080
Markedssjef Erik Røhne Andersen, mobil: 922 67 788, e-post: erik@tusenfryd.no