Eneste i sitt slag i Europa:

Bygger berg- og dalbane til 100 millioner kroner

Fra 2022 til 2024 investerer Tusenfryd 250 millioner kroner i oppgraderinger og nye attraksjoner – den største satsingen i parkens historie. Nå bygges den dyreste enkeltinvesteringen noensinne som skal stå klar til neste sesong; en ellevill berg- og dalbane med en prislapp på 100 millioner kroner.

Det overordnede målet er at «Nye Tusenfryd» gjennom det treårige programmet forvandles fra en tradisjonell fornøyelsespark til en temapark med nye og tydelig definerte soner. Før sesongstart i år ble det investert ca. 50 millioner kroner. Nå realiseres tidenes dyreste enkeltattraksjon.

Første “Inverted Triple Launch Coaster” bane i Europa

Den nye attraksjonen er basert på et prinsipp som heter «Inverted Triple Launch Coaster». Det vil si at enheten passasjeren sitter i henger under selve skinnegangen (suspended). Triple launch betyr at man akselererer tre ganger i løpet av turen. Først ut fra start før vognsettet stanser for så å akselerere baklengs. På et punkt stanser den på nytt før den for tredje gang akselererer, da fremover.

Monterer banen fra 1. september

– Vi startet grunnarbeidene for den nye berg- og dalbanen allerede i mars 2020. Så kom pandemien, og prosessen ble satt på hold. Men i november i fjor kunne vi fortsette fundamenteringsarbeidet. Nå har bæring og skinnegang akkurat ankommet fra leverandøren, og 1. september begynner arbeidet med å reise den bærende konstruksjonen før skinnegangen monteres. Vi gleder oss skikkelig til å se den ta form, men aller mest til at publikum får oppleve den fra neste sesong, sier adm. direktør Bjørn Håvard Solli i Tusenfryd.  

Omfattende test- og sertifiseringsprosess

Tusenfryd planlegger å ha den nye super-attraksjonen klar når parken åpner i april 2023. Med mindre noe uforutsett inntreffer skal banen være ferdig montert allerede i oktober, og så starter øvrige tekniske arbeider i november. Avhengig av værforholdene, vil dette pågå utover vinteren. I mars skal det kjøres omfattende tester, før attraksjonen sertifiseres i april i god tid før parken åpner. Området tilknyttet berg- og dalbanen vil også fornyes, og får et helhetlig tema og visuelt uttrykk.

Den 8. berg- og dalbanen

Med den spektakulære nyheten på plass i 2023, har Tusenfryd hele åtte skinnegående baner. De spenner fra Den Aller Minste, Western-Expressen og årets nyhet HuriHuri for barna, til Loopen, SuperSplash, ThunderCoaster, SpeedMonster og neste års nyhet - baner som allerede begeistrer og som kommer til å begeistre selv erfarne «coaster»-entusiaster.

– Sammenlignet med øvrige parker i Nord-Europa, får vi nå et respektabelt utvalg berg- og dalbaner. Med den nye attraksjonen blander vi oss inn i det absolutte toppsjiktet på kontinentet, og vi ser virkelig frem til publikums reaksjoner på den nye banen som lanseres i vår 35. sesong, sier Solli.  

Holder kortene tett til brystet

Ytterligere detaljer knyttet til teknologi og konstruksjon, høyeste hastighet, hvor store g-krefter man utsettes for og så videre, holder Tusenfryd foreløpig hemmelig.  

– Dette er den viktigste enkeltinvesteringen i vårt pågående, treårige oppgraderingsprogram. Det eneste jeg vil si er at jeg allerede nå kan garantere at vår nye attraksjon vil innfri forventningene. Den bidrar også til å styrke vår ambisjon om at Tusenfryd i mange år fremover skal være Norges største temapark for spennende og hyggelige opplevelser, sier Solli. 


For ytterligere informasjon, vennligst kontakt
Adm. direktør Bjørn Håvard Solli, mobil: 913 24 525, e-post: bhs@tusenfryd.no
Markedssjef Erik Røhne Andersen, mobil: 922 67 788, e-post: erik@tusenfryd.no